arrow_drop_up arrow_drop_down
Haren pakt uit!Help mee!

Om ieder kind een mooie Pakjesavond te bezorgen

De armoedecijfers in Nederland liegen er niet om, begin 2020 zijn er ruim 270.000 kinderen in Nederland die beneden de armoede grens leven. Dat is een kwart van het aantal armen in Nederland. Naar alle waarschijnlijkheid is gedurende de corona-crisis dit aantal exponentieel verhoogt. Ook in de voormalige gemeente Haren (Haren, Glimmen, Onnen, Noordlaren) zien scholen en instanties de (subtiele) signalen van armoede onder kinderen groeien.


Opgroeien in armoede heeft allerlei negatieve gevolgen voor de kinderen in kwestie. Haren pakt uit! realiseert zich dat het niet mogelijk is om de armoedeproblematiek volledig op te lossen, maar we willen de kinderen wel laten weten dat ze ertoe doen. Het Sinterklaasfeest is bedoeld voor alle kinderen in Haren en niet alleen voor de kinderen waarvan ouders het kunnen bekostigen.


Kinderen verdienen het om de magie van het sinterklaasfeest te voelen en te beleven. Om te geloven in de goedheiligman. Daarnaast laten we gulle gevers in de huid kruipen van Sinterklaas. Om hen de spanning en het plezier van geven te laten ervaren zoals geven bedoeld is, zonder wederdienst en verwachtingen terug. Daardoor zijn we in staat om kinderen en ouders die moeilijke financiële tijden doormaken te verrassen met cadeaus en lekkernijen op 5 december.


Samen willen we van Sinterklaas weer het mooiste feest maken van Haren, voor jong en oud!